fbpx

vad är

grejen

med ull?

I 6 enkla punkter och

en lite krångligare

Grej 1

DITT PRIVATA MIKROKLIMAT

Ull bärs bäst närmast huden om du vill vara perfekt tempererad – varm när det är kallt och sval i hettan. Perfekt att bära som understa lager. Ull funkar lika bra hela året.

Grej 2

FÖRNYBART PÅ RIKTIGT

Ull är ett 100% förnybart material med 50% längre livscykel än bomull. Det är dessutom biologiskt nedbrytbart.  Näst efter återanvända fossilfria fibrer är ull den mest planetvänliga fibern som finns

Grej 3

SJÄLVRENGÖRANDE

Genom en mekanisk process som skapar friktion i ullens fiber blir materialet självrengörande. Därför är ull perfekt för resor med svag tillgång till tvätt och för träning. Häng ut ditt Trumpet-plagg över natten för att fräsha upp det och slipp tvätta så ofta

Grej 4

VÄTA ÄR INGET PROBLEM

Ull kan absorbera upp till 30% av sin vikt i vätska utan att kännas blött och är utmärkt på att transportera bort svett från kroppen. Det fortsätter dessutom att värma dig även om det är blött. Inget annat material klarar det.

Grej 5

ANTI-STINK

Ull är naturligt. Inga fossila källor krävs och släpper inte ifrån sig mikroskopiska partiklar. Och om du råkar börja brinna blir det otroligt mycket trevligare med ull än plast på kroppen.

Den lite krångligare grejen

ALL ULL KLIAR INTE

Absolut, ullen har ett rykte som kliigt. Men det gäller inte alla ullfibrer.

 

Ju smalare fibrer, desto bättre komfort. 

 

Ullfibern mäts i mikron men väldigt få tillverkare uppger den här siffran på deras produkter. Merinoullen har en silkeslen känsla tack vare att finbrerna är så fina, men även merino har olika mikrontal. Ull som mäter in på 20 mikron eller lägre klassas som “fine” eller “superfine” och kliar inte ens på de flesta överkänsliga personer. Trumpetplagg stickas i 19 mikron ull. 

Grej 6

ULL I VÅR KVALITET ÄR LÖJLIGT
MJUK MOT KROPPEN

mer läsning

sportlov

riksgränsen banked slalom 2022

Vad är Merinoull

get yours

GLINT 170g BALACLAVA NINETIES STRIPE

449:00 kr

BARK 150g WOMEN’S LONG SLEEVE RED

799:00 kr

VOLK 330g WOMEN’S LONG SLEEVE PETROL

1.499:00 kr

VOLK 330g NECK BUFFER CHARCOAL

349:00 kr

le menu

shop