fbpx

shop

Kära Sportlovsfirare och alla andra, får vi låna två minuter för att GÖRA SPORTLOVET LITE ENKLARE?

Det tog runt 50 år att bygga sportlovet som vi känner det idag. I pausen mellan världskrigen började man tänka att “friare kroppsövningar” och frisk luft var en bra grej. Som alla boende i fjällvärlden redan förstått, var det en Stockholmsgrej. (Men även norrmännen har “vinterferie” och finnarna lyxar till med “hiihtoloma”.) Under en period stal några ekonomer idén för att spara på uppvärmningskostnaderna av skolbyggnader. Du vet hur dom kan vara. Ekonomerna alltså. Konceptet återerövrades lyckligtvis av fans av fria kroppsövningar av friskluft och sitter nu som en fransk träskruv i folksjälen.

Idén om sportlovet är en vecka i “fjällen”. Och det är till dig som bokat en sån detta meddelande riktar sig. Framför sig är det lätt att se fjälltoppar som glimmar som partytoppar, barn med leenden som täcker hela hjälmens öppning och, varför inte, du själv utförande någon vintersport med perfekt teknik. Helt utan ryggsmärtor.

Statistiskt sett bokade du denna resa när solbrännan fortfarande satt kvar och det var inte billigt. Och utgifterna är inte över än. Din utopiska målbild tillsammans med alla livets vanliga utmaningar och en ekonomisk kan väldigt lätt bli till en stressmacka som är svår att svälja. Vi vill såklart motverka den typen av mackor och här kommer några tips.

1 MER LOV, MINDRE SPORT

Ett minne tar bara en sekund att skapa och din hjärna är programmerad att spara det härliga till hårddisken. Allt det där tragglandet med att bära utrustning, köerna och den tveksamma lunchen i Kårböle på vägen upp glömmer man. Det är därför gubbar kan prata lyriskt om lumpen och folk skaffar mer än ett barn. Det är upplevelserna som blir minnen. Och det är dom vi jagar.


Tänk lite mindre på sport och lite mer på lov.

Ingen kommer ge dig medalj för att du är först ut och sist in.

2 GODIS

Snabba kolhydrater, eller godis som vi kallar det, är otroligt billigt jämfört med vad det kan ge. Om vi vore din doktor skulle vi skriva ut en ryggsäck full med choklad och sura s-märken eller vad du tror blir mest uppskattat. Intages frekvent och bjuds ut till alla som visar minsta tecken till humörnedgång.

3 Räkna med solsken

Men ta höjd för orkan med regn. Att hålla kroppstemperaturen rimlig i allt vad vädret kan kasta på dig är inte lätt. Lyckligtvis är det något vi kan hjälpa dig med. Såhär tänker vi om att bygga sitt eget mikroklimat.

 

Det är din kroppsvärme du vill bevara. Ingenting är viktigare än det du har närmast kroppen. Du kan köpa en hur dyr jacka som helst, det är inte alls svårt, och frysa eller svettas ihjäl med fel baslager.

 

Ullen är ett otroligt material. Det är överlägset på att hålla din temperatur rätt och till skillnad från allt annat behåller den sina klimategenskaper även om den blir svettig. Till exempel i en stollift som stannar efter ett långt åk. Vi på Trumpet tycker inte att ditt underställ behöver vara korvskinnstight eller oskönt. Därför kommer nu ett erbjudande på några av våra produkter, som vi hoppas ska hålla humöret uppe och bidra till fina minnen. Det vore en ära för oss att få vara med i dom.

PS. Inget ont om Kårböle. Det har mycket att erbjuda. Men det finns orter med fler lunchalternativ för sportlovsfirare.

mer läsning

sportlov

riksgränsen banked slalom 2022

Vad är Merinoull

get yours

GLINT 170g BALACLAVA NINETIES STRIPE

449:00 kr

BARK 150g WOMEN’S LONG SLEEVE RED

799:00 kr

VOLK 330g WOMEN’S LONG SLEEVE PETROL

1.499:00 kr

VOLK 330g NECK BUFFER CHARCOAL

349:00 kr

le menu

shop